Η Roboμάθεια με χαρά συμμετέχει και φέτος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas 2022 και συγκεκριμένα στην Ανοικτή Κατηγορία Α’ – Δ’ Δημοτικού με θέμα «Πρωτογενής Τομέας – Αγροτική παραγωγή» με την ομάδα Roboμάθεια AgriBOTS. Η ομάδα μας αποτελείται από δύο μαθητές της Α’ Δημοτικού, τον Αλκιβιάδη Κολιαβασίλη και την Εριφύλη Κωστήρη και δύο μαθητές της Β΄...
Roboμάθεια AgriBOTS · Κελυφωτό Φιστίκι Μαρκοπούλου Μεσογείων: Συλλογή, Μεταφορά, Διαλογή · Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas 2022
Η Roboμάθεια με χαρά συμμετέχει και φέτος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas 2022 και συγκεκριμένα στην Ανοικτή Κατηγορία Α’ – Δ’ Δημοτικού με θέμα «Πρωτογενής Τομέας – Αγροτική παραγωγή» με την ομάδα Roboμάθεια AgriBOTS.
Η ομάδα μας αποτελείται από δύο μαθητές της Α’ Δημοτικού, τον Αλκιβιάδη Κολιαβασίλη και την Εριφύλη Κωστήρη και δύο μαθητές της Β΄ Δημοτικού τον Λάμπρο Ζαφείρη και το Στέφανο Αναγνωσταρά. Το θέμα που επέλεξαν ομόφωνα έπειτα από σχετική έρευνα για τα προϊόντα που παράγει ο τόπος μας το Μαρκόπουλο, αλλά και η ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, είναι τα “Κελυφωτά Φιστίκια Μαρκοπούλου Μεσογείων” και συγκεκριμένα ή συλλογή των ώριμων καρπών από τις φυστικιές στα τέλη του καλοκαιριού, η μεταφορά της σοδειάς στο κόσκινο και η διαλογή των φύλλων από τον καρπό.
Μας παρουσιάζουν λοιπόν 3 διαφορετικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από 2 τουλάχιστον διαφορετικές απλές μηχανές ο καθένας. Ένα ηλεκτρικό ραβδιστικό, το οποίο είναι αποτελεσματικότερο και λιγότερο κοπιαστικό από το παραδοσιακό ράβδισμα με απλό ραβδί ρίχνει αρχικά τους ώριμους καρπούς από το δέντρο. Η κατασκευή μας αποτελείται από κινητήρα, άξονες, ατέρμονα κοχλία, γρανάζι και ρόδες [1ος Μηχανισμός].
Ένα καροτσάκι μεταφοράς, το οποίο διευκολύνει τη μεταφορά στο κόσκινο των καρπών που έπεσαν από το ράβδισμα πάνω στο πανί. Αποτελείται από 2 απλές μηχανές, το μοχλό και τη ρόδα [2ος Μηχανισμός].
Ένα ηλεκτρικό κόσκινο προτείνεται για τη διαχωρισμό φύλλων – καρπών σε αντικατάσταση του πατροπαράδοτου τρόπου αφαίρεσης των φύλλων και των ξένων σωμάτων με το χέρι ή χρησιμοποιώντας ένα απλό χειροκίνητο κόσκινο. Αποτελείται και αυτό από κινητήρα και 2 απλές μηχανές, τη ρόδα και το μοχλό [3ος Μηχανισμός].
Συγχαρητήρια στα παιδιά για την ατελείωτη όρεξη και τον υποδειγματικό τρόπο προετοιμασίας του project. Καλή επιτυχία στην ομάδα μας!
Βασικοί Διδακτικοί Στόχοι του Project: επίλυση προβλήματος, κριτική σκέψη, δημιουργικότητα, 4Cs, αισθητική, φαντασία, επικοινωνία, συμμετοχή, παρουσιάση, συνεργασία, ενίσχυση αυτοπεποίθησης