Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas 2022 · Roboμάθεια AgriBOTS · Βραβείο Λειτουργικότητας

roboμάθεια_agribots_wro_hellas_βραβείο_λειτουργικότητας

ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ · ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ · WRO Hellas 2022   Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής #WROHellas 2022. Κατηγορία Open Α’ – Δ’ Δημοτικού. Θεματική: «Πρωτογενής Τομέας – Αγροτική παραγωγή». Η ομάδα μας “Roboμάθεια AgriBOTS” αποτελούμενη από δύο μαθητές της Α’ Δημοτικού και δύο μαθητές της Β΄ Δημοτικού συμμετείχε με επιτυχία στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022 και διακρίθηκε...

🏆 ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 🏆 · ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ · WRO Hellas 2022

 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής #WROHellas 2022. Κατηγορία Open Α’ – Δ’ Δημοτικού. Θεματική: «Πρωτογενής Τομέας – Αγροτική παραγωγή».

Η ομάδα μας “Roboμάθεια AgriBOTS” αποτελούμενη από δύο μαθητές της Α’ Δημοτικού και δύο μαθητές της Β΄ Δημοτικού συμμετείχε με επιτυχία στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022 και διακρίθηκε για το project που παρουσίασε αναφορικά με τη συλλογή, τη μεταφορά και τη διαλογή των κελυφωτών φυστικιών Μαρκοπούλου με το “Βραβείο Λειτουργικότητας“.

Σκοπός της κατηγορίας είναι οι μαθητές να αναπτύξουν την ικανότητά τους για ενεργή συμμετοχή σε ομάδες αναλαμβάνοντας συγκεκριμένους ρόλους, να εξοικειωθούν με τη διαδικασία επίλυσης προβλήματος και να εξερευνήσουν εμπράκτως τις έννοιες της μηχανικής και του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης που σχετίζονται με τη δημιουργία και τον προγραμματισμό ρομποτικών κατασκευών. Με αυτόν τον τρόπο ο διαγωνισμός εξοικειώνει τους μαθητές με το θεμελιώδες κεφάλαιο των «απλών μηχανών», εμπλουτίζοντας έτσι τους διδακτικούς στόχους του Σχολικού Προγράμματος Σπουδών.

Η ομάδα έπρεπε να εργαστεί πάνω σε ένα project με τουλάχιστον 3 μηχανισμούς οι οποίοι να χρησιμοποιούν απλές μηχανές και ηλεκτρικό κινητήρα και να δίνουν λύσεις σε διαχρονικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στον πρωτογενή τομέα των τροφίμων.

Κατασκεύασαν και παρουσιάζουν λοιπόν 3 διαφορετικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από 2 τουλάχιστον διαφορετικές απλές μηχανές ο καθένας:  Ένα ηλεκτρικό ραβδιστικό, ένα καροτσάκι μεταφοράς και ένα ηλεκτρικό κόσκινο. Δείτε εδώ αναλυτικά την εργασία που εκπόνησαν οι μαθητές μας.

Θερμά συγχαρητηρία στα παιδιά για την προσήλωση και το ζήλο που επέδειξαν καθ΄ολη τη διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και κατά τη διάρκεια του τελικού. Συγχαρητήρια και σε όλες τις υπόλοιπες προσπάθειες.

 

#WRO #WROHellas2022#RoboμάθειαAgriBOTS #AgriBOTS#ΡομποτικήΓιαΠαιδιά#ΕκπαιδευτικήΡομποτική #STEM #Δημοτικό#ΑγροτικήΠαραγωγή #ΠρωτογενήςΤομέας#Μαρκόπουλο #Μεσόγεια #ΑνατολικήΑττική#φιστίκι #κελυφωτόφιστίκι#ΠαίζωκαιΜαθαίνω #Συνεργάζο