ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ · ΟΜΑΔΑ ΔΙΟΛΚΟΣ · ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ STEM & EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ · WRO Hellas 2023

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ · ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ STEM & EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ · WRO Hellas 2023   ΟΜΑΔΑ ΔΙΟΛΚΟΣ · ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN Α’ – Δ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ PROJECT: ΙΣΘΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ · Η ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα μας με την ονομασία “ΔΙΟΛΚΟΣ“, αποτελούμενη από τους μαθητές Αλκιβιάδη Κολιαβασίλη (Β’ Δημοτικού), Εριφύλη Κωστήρη (Β’ Δημοτικού), Άννα-Μαρία Τριπολίτη (Γ΄...

🏆 ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ 🏆 · ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ STEM & EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ · WRO Hellas 2023

 

ΟΜΑΔΑ ΔΙΟΛΚΟΣ · ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN Α’ – Δ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

PROJECT: ΙΣΘΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ · Η ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα μας με την ονομασία “ΔΙΟΛΚΟΣ, αποτελούμενη από τους μαθητές Αλκιβιάδη Κολιαβασίλη (Β’ Δημοτικού), Εριφύλη Κωστήρη (Β’ Δημοτικού), Άννα-Μαρία Τριπολίτη (Γ΄ Δημοτικού) και Ιάσονα Αρσλανίδη (Γ΄ Δημοτικού) που παρουσίασαν με ιδιαίτερη επιτυχία το project τους στην Ανοικτή Κατηγορία | Α’ – Δ’ Δημοτικού του φετινού Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas για τον Ισθμό της Κορίνθου και τις βυθιζόμενες γέφυρες και απέσπασαν το βραβείο ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ🏅.

Θεματική του φετινού διαγωνισμού ήταν οι «Έξυπνες πόλεις – Smart cities» και της συγκεκριμένης κατηγορίας: “Εξελίσσω την πόλη μου με τις απλές μηχανές”. Σκοπός της κατηγορίας αυτής είναι οι μαθητές να αναπτύξουν την ικανότητά τους για ενεργή συμμετοχή σε ομάδες αναλαμβάνοντας συγκεκριμένους ρόλους, να εξοικειωθούν με τη διαδικασία επίλυσης προβλήματος και να εξερευνήσουν εμπράκτως τις έννοιες της μηχανικής που σχετίζονται με τη δημιουργία ρομποτικών κατασκευών. Με αυτόν τον τρόπο ο διαγωνισμός εξοικειώνει τους μαθητές με το θεμελιώδες κεφάλαιο των «απλών μηχανών», εμπλουτίζοντας έτσι τους διδακτικούς στόχους του Σχολικού Προγράμματος Σπουδών.

Η ομάδα έπρεπε να εργαστεί πάνω σε ένα project με τουλάχιστον 3 μηχανισμούς, οι οποίοι να περιπεχουν τουλάχιστον 2 απλές μηχανές ο καθένας και ολόκληροι ή μέρη τους να κινούνται χειροκίνητα ή με ηλεκτρικό κινητήρα συνδεμένο με μπαταριοθήκη.

Μπράβο στα παιδιά για την υλοποίηση και τον τρόπο με τον οποίο υποστήριξαν το project τους σε όλες της φάσεις της διαδικασίας του διαγωνισμού. Συγχαρητήρια και σε όλες τις υπόλοιπες προσπάθειες.