ΠΡΑΣΙΝΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ – ΚΥΨΕΛΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ   Οι NRG:GIRLS δημιουργήθηκαν στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων αγωνιστικής ρομποτικής για μαθητές Α’ – Δ’ Δημοτικού με στόχο τη συμμετοχή τους στην κατηγορία EXPLORE του φετινού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League (FLL) με θεματική την Ενέργεια (#SUPERPOWERED℠ ). Η ομάδα αποτελείται από τις μαθήτριες της Β’ Δημοτικού Ελένη Καλοφούτη, Εριφύλη Κωστήρη...

ΠΡΑΣΙΝΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ – ΚΥΨΕΛΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

 

Οι NRG:GIRLS δημιουργήθηκαν στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων αγωνιστικής ρομποτικής για μαθητές Α’ – Δ’ Δημοτικού με στόχο τη συμμετοχή τους στην κατηγορία EXPLORE του φετινού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League (FLL) με θεματική την Ενέργεια (#SUPERPOWERED ). Η ομάδα αποτελείται από τις μαθήτριες της Β’ Δημοτικού Ελένη Καλοφούτη, Εριφύλη Κωστήρη και Νίκη Αναστασίου και τη μαθήτρια της Δ’ Δημοτικού Ειρήνη Ρωμέση.

Τα μέλη της ομάδας διερεύνησαν κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν 2022-2023 τους διαφορετικούς τρόπους παραγωγής, διανομής, απoθήκευσης και κατανάλωσης της ενέργειας και στη συνέχεια χρησιμοποιήσαν τη γνώση που αποκόμισαν, επιστρατεύοντας παράλληλα τη δημιουργικότητά τους για να χτίσουν ένα καινοτόμο, καλύτερο ενεργειακό μέλλον. Βασιζόμενοι επιπλέον στις παγκόσμιες προκλήσεις που σχετίζονται με τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών # 7, επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στη διασφάλιση πρόσβασης σε οικονομικά προσιτή, αξιόπιστη, βιώσιμη και σύγχρονη ενέργεια για όλους.

Τα παιδιά παρουσίασαν με επιτυχία την Κυριακή 28/5 στο φεστιβάλ FLL EXPO που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το project που ετοίμασαν για την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό με τίτλο: “ΠΡΑΣΙΝΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ – ΚΥΨΕΛΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ“.

Στο συγκεκριμένο project, Πράσινη Ενέργεια, ηλεκτρική δηλ. ενέργεια προερχόμενη από Ανανεώσιμες Πηγές χρησιμοποιείται για την Ηλεκτρόλυση των μορίων του νερού2Ο), τη διάσπασή του δηλ. στα συστατικά του: υδρογόνο Η2 και οξυγόνο2). Το οξυγόνο αφήνεται ελεύθερο στην ατμόσφαιρα, ενώ το υδρογόνο αποθηκεύεται σε δεξαμενές. Όταν απαιτηθεί η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, διοχετεύεται σε Κυψέλες Καυσίμου, όπου ενώνεται με το οξυγόνο του ατμοσφαιρικού αέρα και μας δίνει και πάλι νερό, θερμότητα και Ηλεκτρική Ενέργεια (ρεύμα). Καλείται λοιπόν Πράσινο Υδρογόνο, καθώς για την παραγωγή του δεν μολύνεται το περιβάλλον και όπως διαφαίνεται θα αποτελέσει την ενέργεια του μέλλοντος. 

Θερμά συγχαρητήρια στα κορίτσια για την υλοποίηση και την υποστήριξη του project τους, αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

ΑΦΙΣΑ ΟΜΑΔΑΣ

τεχνολογία παραγωγής υδρογόνου, αποθήκευσης ενέργειας, πράσινο υδρογόνο, κυψέλη υδρογόνου, κυψέλη καυσίμου, ηλεκτρόληση, αποθήκευση ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές, πράσινη ενέργεια, ανεμογεννήτρια, φωτοβολταϊκά, fll greece explore, roboμάθεια, super powered season, eduact, διαγωνισμός ρομποτικής, fll expo, δεξαμενη καυσίμων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, nrg:girls, core values

 

Τι είναι το FIRST® LEGO League Explore;

Το FIRST® LEGO® League Explore επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών. Είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, που έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Τα παιδιά βιώνουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός στρατηγικά κατευθυνόμενου, διεθνούς προγράμματος ρομποτικής, συμβάλλοντας στην προσπάθεια των σημερινών μαθητών να χτίσουν από κοινού ένα καλύτερο αύριο. Το πρόγραμμα έχει σαν θέμα μια Πρόκληση του πραγματικού κόσμου, που πρέπει να διερευνηθεί μέσω της έρευνας, της κριτικής σκέψης και της φαντασίας. Καθοδηγούμενα από ενήλικους προπονητές και τις Θεμελιώδεις Αξίες του FIRST® LEGO® League Explore , τα μέλη της ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO Education και εστιάζουν σε ένα θέμα προς διερεύνηση, ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν. Ενστερνιζόμενοι τις Θεμελιώδεις Αξίες (Core Values), οι συμμετέχοντες μαθαίνουν ότι ο συναγωνισμός και το κοινό κέρδος δεν είναι δυο διαφορετικοί στόχοι, και ότι ο αλτρουισμός είναι το κλειδί στην ομαδικότητα.

 

Βασικοί Διδακτικοί Στόχοι: σχεδιασμός και υλοποίηση project,  επίλυση προβλήματος, έρευνα, παρουσίαση έργου, δημιουργικότητα, 4Cs, αισθητική, φαντασία, επικοινωνία, συμμετοχή, συνεργασία, ενίσχυση αυτοπεποίθησης

#ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ  #ΔΙΕΡΩΤΗΣΟΥ  #ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ

 

#ΠαίζωκαιΜαθαίνω #ΣυνεργάζομαικαιΔημιουργώ #ΕρευνώκαιΑνακαλύπτω

 

#NRGGIRLS #fll #fllgreece #fllgreece2023 #firstlegoleague #explore #educationunlimited #morethanrobots #firstlegoleague2023 #legoeducation #ΡομποτικήΓιαΠαιδιά #ΠράσινοΥδρογόνο #ΚυψέληΚαυσίμου #ΕκπαιδευτικήΡομποτική #stem #steam #lego #robokids #Καινοτομία #Δημιουργικότητα #earlylearning #robomatheia #ΨηφιακέςΔεξιότητες #ΠάθοςγιαΡομποτική #roboμάθεια #ΜοιραζόμαστεΤοΠάθος